Voor geld is altijd een oplossing

Geld, het slijk der aarde, we hebben er veel benamingen voor.
Doekoes, ping-ping, poen, munten.
Tegenwoordig heb we zelfs digitaal geld, “coins” (als er al iemand is die het begrijpt).
Eerst hadden we de oer-Hollandse gulden met een herkenbaar portret van ons staatshoofd, nu hebben we de Euro met een handtekening van een meneer die we niet eens kennen. Ja, die meneer die ons iedere maand komt vertellen dat de rente ongewijzigd blijft en dat hij terloops nog even maandelijks 60 miljard Euro uitgeeft aan het opkopen van “slechte leningen” Opkopen bij wie? Met wiens geld? Als jij het snapt, hoor ik het graag.
Maar zolang het uit de muur komt en zolang we onze boodschappen nog meekrijgen met behulp van ons bankpasje, zal het wel kloppen. Toch?
Twintig zilverlingen waren er nodig om een religie te starten. Wat als Judas die munten niet had aangenomen, had de Sint Pieterskerk in Rome er dan gestaan?
In ieder geval, ik ben bijna mijn hele werkzame leven ondernemer geweest, met alle ups en downs die daar bij horen. Gek genoeg heb ik (of wij) nooit echt gebrek gehad aan geld (nu, achteraf gezien). Maar als ondernemer heb ik mij heel veel zorgen gemaakt over geld. Klanten, omzet, kosten pffffff.
Op dit moment lopen er veel mensen rond met financiële problemen of met de gedachte aan die problemen. Piekeren, zorgen maken, een onrustig gevoel, slapeloosheid, kortom ongelukkig. Ongelukkig, terwijl dat niet nodig is.
Eén belangrijke les ga ik je nu vast verklappen.
“Voor geld is altijd een oplossing”.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *